WE PREPARE, YOU TASTE.

DINER.

OM MEE BEGINNEN

vegan NAANBROOD   6
direct uit de oven

TWEE RENDANGKROKETJES   7
srirachamayonaise

 

VOORGERECHT

RIXT’S STARTER VLEESPLANK   15 p.p.
truffelsalami, carpaccio, san daniele ham en steak tartare

RIXT STARTER VISPLANK   15 p.p.
gamba’s, amelander palingkroketjes en gerookte zalm

vega UIENSOEP   7
amelander kaascroutons

vega POMODORISOEP   7
pesto

TOM KHA KAI   9
kipfilet, champignons, kokosmelk, citroen en korianderblad

STEAK TARTARE   14
kappertjes, ei en grof gemalen peper

CARPACCIO VAN BLACK ANGUS   14
gemarineerd met truffel, broadbeans, manchego kaas en pesto

TRUFFELSALAMI   12
amsterdamse uitjes

SAN DANIELE HAM    14
tomatensalsa, olijfolie en brood

GEROOKTE ZALM   15
avocado. crumble van japanse kruiden

vega BURRATA SALADE   17
buffelmozzarella, balsamico, olijfolie, tomaat en avocado

vega SALADE GEGRILDE PEER   13
radijs, knolselderij, crumble van walnoot en yoghurt-dip

vegan YAM CHOW WANG(thaise salade )     14
fijn gesneden groenten, gebakken geraspte kokos, rode ui, pinda, verse munt, palmsuiker en citroen

AMELANDER KROKETJES   10
proeverij van verschillende amelander kroketjes

SISSENDE GARNALEN   14
pikant gewokt met salsa van knoflook en peper

 

HOOFDGERECHTEN

RIXT’S VLEESPLANK   21 p.p.
flat iron black angus biefstuk, pulled chicken, frites rendang, witte koolsalade en geroosterde seizoensgroenten

RIXT’S VISPLANK   21 p.p.
kabeljauw, zalmfilet, gamba’s, gestoomde venkel en spinazie en krieltjes met schil

BLACK ANGUS BIEFSTUK   24
chimichurriboter, super mals!

+ ketjap sesam    2
+ gebakken champignons   3
+ gamba’s    5

PULLED CHICKEN   21
pinda-crumble saus en atjar van komkommer en paprika

BEST BURGER IN TOWN   20
100% black angus beef, mesclun, bacon, tomaat, augurk, cheddar, baconnaise en dunne frietjes met schil

KABELJAUWFILET   20
beurre blanc, kerriezout

GAMBA’S   23
pikant gewokt met salsa van knoflook en peper

ZALMFILET   23
lintpasta, crumble van japanse kruiden

vegan LIBANESE WRAP   19
aubergine, paprika, verse munt, koriander en gebakken uitjes

vega RISOTTO    19
bospaddestoelen, truffel, kaas, bospaddenstoelenkroketje

vegan SAOTO    18
oosterse groentebouillon met daarbij apart geserveerd: rijst, taugé, krokante tofu, korianderblad, gebakken uitjes, lente ui, gekookt ei. sambal en peterselie

 

SIDES

vegan NAANBROOD   6

vegan GEWOKTE SPINAZIE   4
knoflook

veganSPICY BROCCOLI   4
knoflook, chili

vega WITTE KOOLSALADE   3
appel

veganGEMENGDE TOMATENSALADE   3
tomaat, komkommer, broadbeans en balsamico siroop

vega  DUNNE FRIETJES MET SCHIL   4
mayonaise

vega KRIELTJES MET SCHIL   4

DESSERT & PATISSERIE

RIXT’S SHARING DESSERT   12 p.p.
lemon pie, amelander ijs, chocolade fondant, crème brûlée en huisgemaakte boterkoek

CHOCOLATE OVERDOSE   11
chocoladefondant, chocolade-ijs en chocolademouse

LEMON PIE   8
met bolletje limoncello-ijs. tip: neem er een shotje huisgemaakt limonello bij!

AMELANDER IJS   3.75 per bol
keuze uit de smaken twix, cookie dough, limoncello en caramel

VANILLE CRÈME BRÛLÉE    9
met caramel-ijs

KINDERIJSJE   4
met verrassing

CHOCOLATE LOVERS    
koffie, thee of cappuccino met baileys en stukken chocolade

NOBEL EXPERIENCE    9
koffie, thee of cappuccino met amelander nobeltje, bonbon en cadeau(bon)

LUNCH.

NAANBROOD

vegan NAANBROOD   6
direct uit de oven
kies uit onderstaande toppings:
vegan AIOLI   +2
vegan DIP & CRUDITÉS   +4
baba ganoush en harissa
vegan BURRATA   +8
buffelmozzarella, pesto en avocado

 

TOSTI’S

XL TOSTI HAM EN KAAS   8
jong belegen boerenkaas en slagers beenham

XL TOSTI CAPRESE   8
buffelmozzarella, tomaat en pesto

 

SANDWICHES

CHICKEN SANDWICH   16
gegrilde kipfilet, knapperige bacon, tomaat, komkommer, spicy cocktailsaus en dunne frietjes met schil

SALMON SANDWICH   16
gerookte zalm, kappertjes, rode ui, tomaat, komkommer, cocktailsaus en dunne frietjes met schil

BEEF SANDWICH   16
dun gesneden biefstuk, champignons, lente-ui, teryaki, rode peper en dunne frietjes met schil

 

SALADES

vega BURRATA SALAD   17
olijfolie, balsamico, olijfolie, tomaat en avocado

vega SALADE GEGRILDE PEER  13
radijs, knolselderij, crumble van walnoot en yoghurt-dip

SALADE GEROOKTE ZALM & GAMBA  18
crumble van japanse kruiden, wakame, limoendressing
broadbeans en een gekookt ei

vegan YAM CHOW WANG (thaise vegan salade )     14
fijn gesneden groenten, gebakken geraspte kokos, rode ui, pinda, verse munt, palmsuiker en citroen

 

SOEPEN

vega UIENSOEP     7
amelander kaascroutons

vega POMODORISOEP     7
pesto

TOM KHA KAI     9
kipfilet, champignons, kokosmelk, citroen, korianderblad

 

VLEES & VIS

RIXT’S LUNCH VLEESPLANK      15 pp (minimaal 2 personen)
– truffelsalami met amsterdamse uitjes
– carpaccio van black angus met broadbeans en manchego kaas
– san daniele ham met olijfolie, tomaat en toast
– steak tartare met kappertjes, ei en grof gemalen peper

RIXT’S LUNCH VISPLANK     15 pp (minimaal 2 personen)
– gamba’s, pikant gewokt en met salsa van knoflook en peper
– amelander palingkroketjes met gembermayonaise
– gerookte zalm met avocado en een crumble van japanse kruiden

CARPACCIO VAN BLACK ANGUS    14
gemarineerd met truffel, broadbeans, manchego kaas en toast

TRUFFELSALAMI    12
amsterdamse uitjes en toast

SAN DANIELE HAM     13
olijfolie, tomaat en toast

GEROOKTE ZALM    14
avocado, crumble van japanse kruiden en toast

 

HAUTE FRITURE

AMELANDER KROKETJES     10
proeverij van verschillende amelander kroketjes met brood

TWEE RENDANGKROKETJES      7
brood

FRITES RENDANG     14
koriander, pepers, sriracha mayonaise en brood

BITTERBALLEN
Wij hebben een unieke rundvlees bitterbal naar eigen recept! Met heerlijk krokante korst en een vulling van fijne, malse ragout en heerlijk draadjesvlees.
10 stuks 10               20 stuks 18

WIJNEN.

WITTE WIJNEN

URMENETA SAUVIGNON BLANC, CENTRAL VALLEY   
sauvignon blanc          glas 6    fles 27

LAROCHE CHARDONNAY OAKED, LANGUEDOC / ROUSSILLON  
chardonnay         glas 6.5    fles 29

THE WHALE WATCHER, MARLBOROUGH  
sauvignon blanc         glas 8    fles 36

LE FINAGE CHABLIS, BOURGOGNE  
chardonnay        glas 9    fles 40

DOMAINE DE L’ABBAYE DE BRULLY MEURSAULT, BOURGOGNE
chardonnay        fles 75

 

ROSÉ WIJNEN

LAROCHE ROSÉ, LANGUEDOC / ROUSSILLON
cabernet sauvignon       glas 6    fles 27

AIX ROSÉ, CÔTES DE PROVENCE
cabernet sauvignon, cinsault       glas 9    fles 40     magnum 75

DOMAINES OTT, CHATEAU DE SELLE, PROVENCE
cabernet sauvignon, grenache, cinsault, syrah       fles 69

 

RODE WIJNEN

URMENETA CABERNET SAUVIGNON, CENTRAL VALLEY
cabernet sauvignon       glas 6    fles 27

EL MOLINO MALBEC, MENDOZA ARGENTINIË
malbec       glas 6.5    fles 29

CORTE GIARA RIPASSO, VALPOLICELLA
corvina, rondinella, barbera       glas 9    fles 40

CORTE GIARA AMARONE, VALPOLICELLA
corvina, rondinella, molinara       fles 69

 

BUBBELS

VALLFORMOSA CAVA
glas 6.5        fles 42.5

FREIXENET 0.0%
fles 29

MOËT & CHANDON
champagne       fles 85

WE PREPARE, YOU TASTE.

DINER.

OM MEE BEGINNEN

vegan NAANBROOD   6
direct uit de oven

TWEE RENDANGKROKETJES   7
srirachamayonaise

 

VOORGERECHT

RIXT’S STARTER VLEESPLANK   15 p.p.
truffelsalami, carpaccio, san daniele ham en steak tartare

RIXT STARTER VISPLANK   15 p.p.
gamba’s, amelander palingkroketjes en gerookte zalm

vega UIENSOEP   7
amelander kaascroutons

vega POMODORISOEP   7
pesto

TOM KHA KAI   9
kipfilet, champignons, kokosmelk, citroen en korianderblad

STEAK TARTARE   14
kappertjes, ei en grof gemalen peper

CARPACCIO VAN BLACK ANGUS   14
gemarineerd met truffel, broadbeans, manchego kaas en pesto

TRUFFELSALAMI   12
amsterdamse uitjes

SAN DANIELE HAM    14
tomatensalsa, olijfolie en brood

GEROOKTE ZALM   15
avocado. crumble van japanse kruiden

vega BURRATA SALADE   17
buffelmozzarella, balsamico, olijfolie, tomaat en avocado

vega SALADE GEGRILDE PEER   13
radijs, knolselderij, crumble van walnoot en yoghurt-dip

vegan YAM CHOW WANG(thaise salade )     14
fijn gesneden groenten, gebakken geraspte kokos, rode ui, pinda, verse munt, palmsuiker en citroen

AMELANDER KROKETJES   10
proeverij van verschillende amelander kroketjes

SISSENDE GARNALEN   14
pikant gewokt met salsa van knoflook en peper

 

HOOFDGERECHTEN

RIXT’S VLEESPLANK   21 p.p.
flat iron black angus biefstuk, pulled chicken, frites rendang, witte koolsalade en geroosterde seizoensgroenten

RIXT’S VISPLANK   21 p.p.
kabeljauw, zalmfilet, gamba’s, gestoomde venkel en spinazie en krieltjes met schil

BLACK ANGUS BIEFSTUK   24
chimichurriboter, super mals!

+ ketjap sesam    2
+ gebakken champignons   3
+ gamba’s    5

PULLED CHICKEN   21
pinda-crumble saus en atjar van komkommer en paprika

BEST BURGER IN TOWN   20
100% black angus beef, mesclun, bacon, tomaat, augurk, cheddar, baconnaise en dunne frietjes met schil

KABELJAUWFILET   20
beurre blanc, kerriezout

GAMBA’S   23
pikant gewokt met salsa van knoflook en peper

ZALMFILET   23
lintpasta, crumble van japanse kruiden

vegan LIBANESE WRAP   19
aubergine, paprika, verse munt, koriander en gebakken uitjes

vega RISOTTO    19
bospaddestoelen, truffel, kaas, bospaddenstoelenkroketje

vegan SAOTO    18
oosterse groentebouillon met daarbij apart geserveerd: rijst, taugé, krokante tofu, korianderblad, gebakken uitjes, lente ui, gekookt ei. sambal en peterselie

 

SIDES

vegan NAANBROOD   6

vegan GEWOKTE SPINAZIE   4
knoflook

veganSPICY BROCCOLI   4
knoflook, chili

vega WITTE KOOLSALADE   3
appel

veganGEMENGDE TOMATENSALADE   3
tomaat, komkommer, broadbeans en balsamico siroop

vega  DUNNE FRIETJES MET SCHIL   4
mayonaise

vega KRIELTJES MET SCHIL   4

DESSERT & PATISSERIE

RIXT’S SHARING DESSERT   12 p.p.
lemon pie, amelander ijs, chocolade fondant, crème brûlée en huisgemaakte boterkoek

CHOCOLATE OVERDOSE   11
chocoladefondant, chocolade-ijs en chocolademouse

LEMON PIE   8
met bolletje limoncello-ijs. tip: neem er een shotje huisgemaakt limonello bij!

AMELANDER IJS   3.75 per bol
keuze uit de smaken twix, cookie dough, limoncello en caramel

VANILLE CRÈME BRÛLÉE    9
met caramel-ijs

KINDERIJSJE   4
met verrassing

CHOCOLATE LOVERS    
koffie, thee of cappuccino met baileys en stukken chocolade

NOBEL EXPERIENCE    9
koffie, thee of cappuccino met amelander nobeltje, bonbon en cadeau(bon)

LUNCH.

NAANBROOD

vegan NAANBROOD   6
direct uit de oven
kies uit onderstaande toppings:
vegan AIOLI   +2
vegan DIP & CRUDITÉS   +4
baba ganoush en harissa
vegan BURRATA   +8
buffelmozzarella, pesto en avocado

 

TOSTI’S

XL TOSTI HAM EN KAAS   8
jong belegen boerenkaas en slagers beenham

XL TOSTI CAPRESE   8
buffelmozzarella, tomaat en pesto

 

SANDWICHES

CHICKEN SANDWICH   16
gegrilde kipfilet, knapperige bacon, tomaat, komkommer, spicy cocktailsaus en dunne frietjes met schil

SALMON SANDWICH   16
gerookte zalm, kappertjes, rode ui, tomaat, komkommer, cocktailsaus en dunne frietjes met schil

BEEF SANDWICH   16
dun gesneden biefstuk, champignons, lente-ui, teryaki, rode peper en dunne frietjes met schil

 

SALADES

vega BURRATA SALAD   17
olijfolie, balsamico, olijfolie, tomaat en avocado

vega SALADE GEGRILDE PEER  13
radijs, knolselderij, crumble van walnoot en yoghurt-dip

SALADE GEROOKTE ZALM & GAMBA  18
crumble van japanse kruiden, wakame, limoendressing
broadbeans en een gekookt ei

vegan YAM CHOW WANG (thaise vegan salade )     14
fijn gesneden groenten, gebakken geraspte kokos, rode ui, pinda, verse munt, palmsuiker en citroen

 

SOEPEN

vega UIENSOEP     7
amelander kaascroutons

vega POMODORISOEP     7
pesto

TOM KHA KAI     9
kipfilet, champignons, kokosmelk, citroen, korianderblad

 

VLEES & VIS

RIXT’S LUNCH VLEESPLANK      15 pp (minimaal 2 personen)
– truffelsalami met amsterdamse uitjes
– carpaccio van black angus met broadbeans en manchego kaas
– san daniele ham met olijfolie, tomaat en toast
– steak tartare met kappertjes, ei en grof gemalen peper

RIXT’S LUNCH VISPLANK     15 pp (minimaal 2 personen)
– gamba’s, pikant gewokt en met salsa van knoflook en peper
– amelander palingkroketjes met gembermayonaise
– gerookte zalm met avocado en een crumble van japanse kruiden

CARPACCIO VAN BLACK ANGUS    14
gemarineerd met truffel, broadbeans, manchego kaas en toast

TRUFFELSALAMI    12
amsterdamse uitjes en toast

SAN DANIELE HAM     13
olijfolie, tomaat en toast

GEROOKTE ZALM    14
avocado, crumble van japanse kruiden en toast

 

HAUTE FRITURE

AMELANDER KROKETJES     10
proeverij van verschillende amelander kroketjes met brood

TWEE RENDANGKROKETJES      7
brood

FRITES RENDANG     14
koriander, pepers, sriracha mayonaise en brood

BITTERBALLEN
Wij hebben een unieke rundvlees bitterbal naar eigen recept! Met heerlijk krokante korst en een vulling van fijne, malse ragout en heerlijk draadjesvlees.
10 stuks 10               20 stuks 18

WIJNEN.

WITTE WIJNEN

URMENETA SAUVIGNON BLANC, CENTRAL VALLEY   
sauvignon blanc          glas 6    fles 27

LAROCHE CHARDONNAY OAKED, LANGUEDOC / ROUSSILLON  
chardonnay         glas 6.5    fles 29

THE WHALE WATCHER, MARLBOROUGH  
sauvignon blanc         glas 8    fles 36

LE FINAGE CHABLIS, BOURGOGNE  
chardonnay        glas 9    fles 40

DOMAINE DE L’ABBAYE DE BRULLY MEURSAULT, BOURGOGNE
chardonnay        fles 75

 

ROSÉ WIJNEN

LAROCHE ROSÉ, LANGUEDOC / ROUSSILLON
cabernet sauvignon       glas 6    fles 27

AIX ROSÉ, CÔTES DE PROVENCE
cabernet sauvignon, cinsault       glas 9    fles 40     magnum 75

DOMAINES OTT, CHATEAU DE SELLE, PROVENCE
cabernet sauvignon, grenache, cinsault, syrah       fles 69

 

RODE WIJNEN

URMENETA CABERNET SAUVIGNON, CENTRAL VALLEY
cabernet sauvignon       glas 6    fles 27

EL MOLINO MALBEC, MENDOZA ARGENTINIË
malbec       glas 6.5    fles 29

CORTE GIARA RIPASSO, VALPOLICELLA
corvina, rondinella, barbera       glas 9    fles 40

CORTE GIARA AMARONE, VALPOLICELLA
corvina, rondinella, molinara       fles 69

 

BUBBELS

VALLFORMOSA CAVA
glas 6.5        fles 42.5

FREIXENET 0.0%
fles 29

MOËT & CHANDON
champagne       fles 85

RESERVEREN